Farfurii
Cate cuvinte stiti sa denumeasca unitati de alimentatie publica? Incep eu: bistro, braserie, bufet, trattoria, osteria, restaurant, fast-food, cofetarie, patiserie, lacto-bar, cantina, etc. Mananc oricand in oricare dintre ele daca e ceva interesant. Despre unele si scriu.
Bucatarii noi de pe la noi
Ai gustat patiserie tatareasca?
Daca nu ai mancat inca suberek, kobete sau trilogie cu piersici urca-te in tren sau masina si mergi in piata la Mangalia.
Nou
Pompei
Istorii pe paineUn proiect personal prin care împărtășesc lecturi și gânduri despre gastronomie căci, așa cum spunea Levy Strauss, mâncarea nu este doar combustibil sau plăcere, ci și good to think with fiind o oglinda a timpurilor si a oamenilor. Postarile au fist...
Introducere in istoria gustului
Prelegere Introducere in istoria gustului Lector Adriana Sohodoleanu la Fundatia Calea Victoriei din 12.01.2021 Înainte de apariţia agriculturii şi domesticirea animalelor, gustul omului preistoric era determinat de dificultatea cu care îşi asigura grăsimile şi...
Doua zile in Harghita
HARGHITA Sau cand iti propui mult, faci putin, dar e ok si asa. Lunga dare de seama a unei calatorii de nici trei zile. Drumul spre Harghita ar trebui sa opreasca intai la Sfantu Gheorghe si apoi la Feldioara. Cu o seara inainte am facut traseul pe Google. La...
Popular
Bucatarie tiganeasca
Note de pe teren: Bucatarie tiganeasca 4 hands cu Alex Dumitru & Leontin Alexe @AnikaAs fi vrut ca acest text sa il scriu dupa lectura volumului "Bafta, devla si haram" al lui Mirel Banica, sub-intitulat “studii despre cultura si religia romilor” (Polirom, 2019)....
Crema frangipane
Crema de migdale pentru tarte Frangipane* Ingrediente 2 ouă mari 200g unt moale 130 g zahar 150g faina de migdale 100g faina alba de grau optional 1/2 lgt praf de copt optional cardamom/ scortisoara Este o crema gatita care se potriveste bine tartelor cu fructe:...
Eating My Way Around

Mini Pavlova

Placinta rapida cu pere
