Proiecte

Re-enactment culinar

Dulce Romanie

Curator retetar istoric

Platforma online de istorie a prajturilor din Romania, “probabil cel mai amplu și mai ambițios proiect de valorificare a patrimoniului gastronomic material și imaterial românesc” sustinut de Dr. Oetker. 

Radio Romania Cultural

Cultura la farfurie 

@Orasul vorbeste

Sezonul 2. In fiecare miecuri de la 9:15 Adriana este in dialog cu Andra Petrariu despre ce punem in farfurie – povesti, gesturi, semnificatii.

proiect in pregatire

Caietul de retete al Mariei Cantilli

testat de chefs & foodies contemporani 

Am avut bucuria de a fi invitata de Mona Petre (Ierburi uitate) sa testez cateva retete dintr-un „Jurnal culinar 1900/ Maria Cantilli Golescu / rețete, gusturi, obiecte și experimente”, un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Aici retetele testate si comentariile mele si aici caietul in original pentru cine vrea să-l vadă/ consulte. Caietul urmeaza a fi publicat.

proiect in pregatire

Noua Bucatarie

Romaneasca

O cercetare dn perspectiva sociologica a unui fenomen local cu radacini in cautarile identitare etno-centriste mai ample global.

Noua Bucatarie Romaneasca isi construieste campul angajand resurse materiale si simbolice specifice. Acestea au fost analizate in perioada 2017-2021 si au luat forma unei teze de doctorat. 

Punch 

RE-ENACTMENT 

Pentru Scena9

Vara aceasta Scena9  m-a provocat sa testez o reteta din #jurnalculinarmariacantilli un  caiet de retete pe care Pro Patrimonio il pregateste de tipar. Am ales sa fac un bisof, un punch alcoolizat bun atat vara cat si iarna. Minunata Tuan Nini a ilustrat reteta pas cu pas asa ca nu-mi ramane decat sa va invit sa incercati aceasta bautura servita candva din vase bogat impodobite, exact ca mitra episcopului ce da numele punch-ului nostru.

Organizezi un eveniment culinar?

office@biscuit.ro

0

Proiecte & campanii gastro

adriana@biscuit.ro

Vrei parerea unui gastronom?

office@biscuit.ro