Servicii

Consultanta

Proiecte cu componenta gastronomica care necesita concept, documentare, integrare si implementare.

Cercetare

Mancarea este cultura si metafora a societatii; dieta – o lentila si tema a istoriei sociale.

Food & travel 

Scriere creativa de recenzii si literatura de calatorie – Europa, Asia, Africa, Americi si Australia. 

Retete

Testare si adaptare retete istorice/ contemporane si dezvoltare de retete originale.  

cel mai recent proiect

Dulce Romanie

Curator retetar istoric

Platforma online de istorie a prajturilor din Romania, “probabil cel mai amplu și mai ambițios proiect de valorificare a patrimoniului gastronomic material și imaterial românesc” sustinut de Dr. Oetker. 

proiect in pregatire

Caietul de retete al Mariei Cantilli

testat de chefs & foodies contemporani 

Am avut bucuria de a fi invitata de Mona Petre (Ierburi uitate) sa testez cateva retete dintr-un „Jurnal culinar 1900/ Maria Cantilli Golescu / rețete, gusturi, obiecte și experimente”, un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Aici retetele testate si comentariile mele si aici caietul in original pentru cine vrea să-l vadă/ consulte. Caietul urmeaza a fi publicat.

proiect in pregatire

Noua Bucatarie

Romaneasca

O cercetare dn perspectiva sociologica a unui fenomen local cu radacini in cautarile identitare etno-centriste mai ample global.

Noua Bucatarie Romaneasca isi construieste campul angajand resurse materiale si simbolice specifice. Acestea au fost analizate in perioada 2017-2021 si au luat forma unei teze de doctorat. 

Radio Romania Cultural

Cultura la farfurie

@Orasul vorbeste

In fiecare miecuri de la 9:30 Adriana este in dialog cu Andra Petrariu despre ce punem in farfurie – povesti, gesturi, semnificatii.

In post-modernitate invididul se evalueaza pe baza capacitatii sale de a trai “o viata plina si satisfacatoare” (Schulze, 1992) prin urmare societatea s-a transformat, evitand hedonismul insa punand mare pret pe functia experientei ca formatoare a societatii.

In aceasta economie a experientei bunurile si serviciile vin la pachet  cu  sentimente si impresii. Astfel, se considera ca statutul social, etica, mediul si sanatatea fac ca consumul sa devina personal, oferta de pe piata modelandu-se dupa cerere.

Tu ce experiente consumi? Si ce fel de experiente ai vrea sa le oferi invitatilor/ clientilor/ partenerilor tai?

Organizezi un eveniment culinar?

office@biscuit.ro

0

Proiecte & campanii gastro

adriana@biscuit.ro

Vrei parerea unui gastronom?

office@biscuit.ro

Mancarea trebuie sa fie nu doar buna de mancat ci si buna de gandit 

– Claude Levy-Strauss

U

Spune-mi ce mananci ca sa iti spun cine esti 

– Brillat Savarin

Mancarea este terenul comun, experienta noastra universala

– James Beard