Despre mine

Adriana Sohodoleanu

Gastronom

Sunt Adriana Sohodoleanu si Biscuitul meu s-a nascut in 2009, pe atunci ca un concept store gourmet pentru care importam ciocolata artizanala, ceaiuri oolong si dulceata de mimoze. Stabileam lista de aprovizionare deschizandu-mi dulapul de acasa la propriu, caci de cand am inceput sa calatoresc valizele imi sunt pline cu specialitati locale. Povestea inceputa demult, in copilarie continua aici. 

Din 2014 Biscuitul a fost pentru sase ani  cofetarie artizanala – mi-am zis sa nu fac lucrurile pe jumatate; talk the talk, walk the walk, as they say.

Insa, undeva pe drum modul in care ma vedeam pe mine in relatie cu cofetaria s-a schimbat si am decis sa fac si altceva in afara productiei alimentare. Primul pas a fost finalizarea cursurilor doctorale; intrebarea de cercetare are legatura cu Noua Bucatarie Romaneasca din perspectiva sociologica.

In prezent lucrez sa identific moduri in care pot da inapoi comunitatii foodie si nu numai ce am invatat. Investighez, propun si implementez proiecte axate pe educatie gastronomica. 

Mass media:

{

Bucataria unei societati este un limbaj in care aceasta isi traduce inconstiemt structura, in afara de cazul in care, fara sa isi dea seama isi arata contradictiile.

– Claude levy-Strauss

Foodie CV 

2022

Food studies consultant

Proiecte comerciale pentru branduri de food.

Cercetare tipare de consum alimentar, istorie sociala. 

2020-2022

Lector

Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti

TASTE Culinary Academy, Brasov

AHA Management, Brasov

2021

Doctor in sociologie

Scoala doctorala de sociologie, Universitatea Bucuresti. Teza de cercetare: Noua Bucatarie Romaneasca. Resurse materiale si simbolice prin care isi construieste campul.

2009-2019

Event planner & proprietar cofetarie

Organizare evenimente corporate si private cu/ fara concept gastronomic.

Administrare cofetarie artizanala Biscuit. 

2001-2009

Consultant

Marketing, research si PR – Colliers International.