‘Vezi ca nu se vorbeste romaneste acolo’ am fost atentionata. M-am gandit instant la ospatari nepalezi sau din Sri Lanka dar nu, la nici 250 km de Bucuresti, la intrarea in Mamaia am gasit o bucatica de Turcie. Cu siraguri felii de vinete si ardei uscati atarnate de tavan, sish kepapuri asteptand cuminti pe lame ascutite si ospatari veseli, turci. 

Lahmacun – il simti crocant cu buricul degetelor, se rupe cu zgomot fin si clar articulat dar toppingul atenueaza sunetul ca o perna ce amortizeaza un glonte de pistol. Un paradox care ma lasa nedumerita – cum poti manca ceva atat de subtire si totusi sa te saturi?

Firin beiti este o rulada cu carne de oaie mancata cu iaurt, miere si, desigur, un ardei iute copt. Am stiut ca am facut alegerea corecta inca de cand am vazut ospatarul zambind pe sub mustata cand mi-a luat comanda. Delicios! 

Firin sutlag excelent, mai lichid ca in alte parti, matasos si aromat. 

Exista in meniu o sectiune de kebapuri speciale din vita maturata (aflata in frigidere in zona de take away). 

Sofra, Hotel Oxford Constanta.

Afiet olsun. 

wikpedia commons

Recenziile sunt pareri personale, au un inerent grad de subiectivism si reflecta strict ceea ce am experimentat intr-un anume moment intr-un anume loc. Alte persoane pot avea experiente diferite si e ok, de gustibus non disputandum.