Recenzii, opinii, povesti
Review: One soul, Brasov
‘La noi ai fost?’ ‘Duminica ajung.’ Cel care m-a intrebat era Lőrincz Szilárd, executive chef la One Soul, Brasov, restaurant la care-mi propusesem sa mananc inca de anul trecut. Se insera pe valea Borosului si la masa aceea de la Taste of Transylvania stateau unii...
Daca e marti e Belgia, daca e Antwerp e kosher
Din punct de vedere culinar Belgia putea sa fie intr-un mare fel dar nu a fost sa fie. Asta e ca nu e altfel. Se puteau intampla unele sau toate din cele ce urmeaza: bucatarie belgiana moderna, stele Michelin si, bineinteles, bucatarie traditionala, pe langa...
El camino del foodie
Un amic a plecat pe El Camino de Santiago. Și-a găsit drumul și ceea ce îi lipsește, probabil liniște. Când scriu aceste rânduri sunt și eu pe drum - spre Londra, în pelerinaj către Mecca gastronomiei moderne. Dacă Franța știe mâncare franțuzească, Italia gătește come...
Recenzie: Casa Tanase
Un restaurant nepalez bucurestean O bucata de Asie saraca stramutata pe str. Mircea Vulcanescu cu pani puri super gustos si thali imblanzit, usor obosit, lipsit parca de foc si para; ca muncitorii emigrati aici din Nepal. Departe de casa, iesiti din contextul de...
Recenzie: Tribes by Nelz
'La cat a ramas? la 5?’ ‘Nu, la 4’ Era 4 fara cinci cand schimbam mesajele de mai sus cu Cosmin si eram in taxi spre restaurant. Stabilisem sa ne vedem la Tribes by Nelz. Restaurant african. Reactia multora cand aud de un astfel de specific e o strambatura a...
Micro-recenzie: Sofra
‘Vezi ca nu se vorbeste romaneste acolo’ am fost atentionata. M-am gandit instant la ospatari nepalezi sau din Sri Lanka dar nu, la nici 250 km de Bucuresti, la intrarea in Mamaia am gasit o bucatica de Turcie. Cu siraguri felii de vinete si ardei uscati atarnate de...