Recenzii, opinii, povesti

Radio: Usturoiul magic

Radio: Usturoiul magic

Cultura la farfurie Usturoiul de Sf Andrei si nu numai Se zice ca Nero ar fi inventat sosul aioli;oar cum se impaca aceasta preferinta pentru usuturoi cu interdictia de a intra in templu impusa de unele vestale din Roma celor ce mancasera usturoi? Nici bizantinilor nu...

Mondialele de gastronomie

Mondialele de gastronomie

Pe periodada campionatului mondial de fotbal Qatar 2022 desfasor, la initiativa lui Cosmin Dragomir, my partner in all culinary crime, un maraton culinar - Campionatul de gastronomie. Meciurile noastre pun fata in fata mancaruri si deserturi specifice tarilor de pe...

Radio: de dulce si de sec

Radio: de dulce si de sec

Cultura la farfurie Despre mancare de post Am gasit in Bucataria taranului roman a lui Mihai Lupescu (1920) o informatie deconcertanta - la praznice de post pentru morti se punea pe masa plachie de peste sarata, pe langa galuste de post si bors de mazare  (care, ca sa...

Radio – mananci castane?

Radio – mananci castane?

Cultura la farfurie Montblanc, supa sau mamaliga? Tu ce retete cu castane pregatesti? Asculta aici conversatia despre castane comestibile la Orasul Vorbeste cu Andra Petrariu la Radio Romania Cultural. Foto: Emre/ Unsplash.  Alte postariVin bun?Ce a gatit Mihai...

Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului 2022

Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului 2022

Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului se sarbatoreste la Casa Timis de 3 ani.  Cosmin Dragomir, Cezar Ioan si Nico Lontras sunt fondatorii acestui proiect  legiferat in Parlamentul Romaniei. In 2020 meniul s-a numit Emotii pentru ca era primul an al lui Nico...

Mini-cronica: Zexe

Mini-cronica: Zexe

Ceea ce trebuia sa fie o prajitura in noul spatiu Zexe (au inchis Icoanei si Sofia si au mutat totul pe Bd. Aviatorilor) s-a transformat in ciorba de perisoare pentru unii, jumari de somn si porc pentru altii si cartofi cu inghetata de trufe pentru mine. Da, asa am...