Recenzii, opinii, povesti

Cedric Grolet at the Berkeley

Cedric Grolet at the Berkeley

[Here I go. Again]Duminica ora 11:20 AM in vitrina la Cedric Grolet mai era cam ceea ce se vede si niciun croissant; am luat un mini-tort de ciocolata gandit pentru 4 pax (35 lire) si am plecat prost dispusa. Posibil sa fiu partinitoare dar daca duminica dimineata nu...

Review: Kol, Londra

Review: Kol, Londra

May I first go the restroom, please? I got birdpooped. Eu, Londra, noiembrie 2022 la Kol, o stea Michelin. Ne-a pufnit rasul pe toate trei; eu am spus ca in my culture asta inseamna noroc, una din ele a zis ca si la ea in Spania la fel, iar italianca a confirmat si...

Radio: Usturoiul magic

Radio: Usturoiul magic

Cultura la farfurie Usturoiul de Sf Andrei si nu numai Se zice ca Nero ar fi inventat sosul aioli;oar cum se impaca aceasta preferinta pentru usuturoi cu interdictia de a intra in templu impusa de unele vestale din Roma celor ce mancasera usturoi? Nici bizantinilor nu...

Mondialele de gastronomie

Mondialele de gastronomie

Pe periodada campionatului mondial de fotbal Qatar 2022 desfasor, la initiativa lui Cosmin Dragomir, my partner in all culinary crime, un maraton culinar - Campionatul de gastronomie. Meciurile noastre pun fata in fata mancaruri si deserturi specifice tarilor de pe...

Radio: de dulce si de sec

Radio: de dulce si de sec

Cultura la farfurie Despre mancare de post Am gasit in Bucataria taranului roman a lui Mihai Lupescu (1920) o informatie deconcertanta - la praznice de post pentru morti se punea pe masa plachie de peste sarata, pe langa galuste de post si bors de mazare  (care, ca sa...

Radio – mananci castane?

Radio – mananci castane?

Cultura la farfurie Montblanc, supa sau mamaliga? Tu ce retete cu castane pregatesti? Asculta aici conversatia despre castane comestibile la Orasul Vorbeste cu Andra Petrariu la Radio Romania Cultural. Foto: Emre/ Unsplash.  Alte postariVin bun?Ce a gatit Mihai...