Recenzii, opinii, povesti
Reteta: cozonacul lui Pastorel
Reteta care a uimit lumea Cozonac cu 150 oua Material 150 ouă 3-4 (maximum) kg făină extra (recomand Herdan) 1 pahar mare (de apă) cu rom alb 1 baton vanilie 1 litru lapte jumătate de pachet drojdie (recomand Bragadiru) 3-4 linguriţe rase cu sare 3-4 păhăruţe de vin...
Slow Food propune votul cu furculita
Reportaj: Salonul Terra Madre 2016 Slow Food propune votul cu furculita. Terra Madre Salone del Gusto, evenimentul cu cea mai mare amploare a mişcării slow food, a avut loc anul acesta (2016) la sfârşit de septembrie la Torino, în Italia. Am participat ca delegat din...
Carte: Crème brulee by Thomas J. Craughwell
Recenzie: Crème brulee, de Thomas J. Craughwell. Când politica îşi bagă nasul în oala gastronomiei Când am vizitat The Library of Congress în Washington DC în primăvara trecută, am aflat însă că era şi un avid cititor şi bibliofil pasionat. Destul de logic, de altfel,...
Toamna pe plaja
Toamna la mareE inceput de toamna si sfarsit de septembrie. Prima toamna pe plaja. Pontus Euxin Toamna pe plajaAdriana Sunt pe un istm, intre lac si mare. Soarele rasare pe mare si apune pe lac. Intre mine si mare e o plaja ingusta, atat de ingusta incat la amiaza...
Recenzie: sfarsit de vara la Anika
Sfarsit de vara in BucurestiSeara de august tarziu, cand incep sa se coaca strugurii in vii de miros strazile vechilor mahalale. Masa luata august, 2020Tip bucatarie Neo-Romanesc Pret RRRStr. XX AnikaAdriana Seara de august tarziu, cand incep sa se coaca strugurii...
Recenzie: Szikra, scanteia din Sfantu Gheorghe
Szikra, scanteia din Sfantu GheorgheFine dining in orasel mic si cuminte de provincie? Madalina Santa pare sa castige acest pariu. Masa luata august, 2020Tip bucatarie RegionalaPret RRStr. Godri Ferenc 18 SzikraAdriana De la trecerea mea pe la Szikra a trecut deja...