lemongrass si kafir lime in nuca de cocos
In wok-urile Asiei
Radio – locavorism
Cultura la farfurie Locavorism Stiai ca ceea ce punem in farfurie se poate masura si in kilometri alimentari? Uite un exemplu de la chef Ioan Bebeselea asa cum l-a descris in Decat o revista: “Cotletul de noatin (oaie sub doi ani) e de la maxim 20 km de restaurant, de...
Brunch la muzeu – chef Alex Dumitru & Leontin
Chef Alex Dumitru si-a tuns carliontii si si-a lasat mustata si, ori mustata compenseaza, ori maiestria nu ii sta in plete ca lui Samson, ca brunch-ul de la Muzeul de Arta Recenta din weekend a fost ca orice masa cu old curly Alex la cutite - gustoasa mai ales ca a...
Radio: tehnologia in bucatarie
Cultura la farfurie Tehnologie in bucatarie Cand vorbim de tehnologie ne gandim la IT, electronice casnice sau militare, nicidecum in bucatarie (hai ca mai nou povestim de Thermomix). Cum e, atunci, sa aflam ca unele inventii din bucatarie vin din zona dezvoltarii...
Reteta: dulceata de liliac
Dimineata de mai pe paine cu untIngrediente 300 ml apa 200g zahar 80g flori liliac 1/2 lamaie 1/4 pastaie vanilie - optional O reteta facuta pe gustul meu, adica cu zahar redus drastic si fierbere scurta. Pentru ca fac dulceata si siropuri doar de bucurie si...
Recenzie: Rozmarine, recuperare culturala si explorare gastronomica
De Rozmarine Constanta am citit intr-o postare a lui Adi Hadean si apoi intr-una a lui Razvan Exarhu. Cum nu prea mi se intampla sa citesc la chefs de talia lor recomandari (or face, n-or face, nu stiu eu) am zis ca e musai; daca doi chefs iti zic sa mananci, e clar...
Recenzie: Popina, bucatarie locala in Constanta
Am incurcat intrarea si am ratat trecerea pe sub lingurile din antreu. Popina locuieste intr-o cladire impunatoare care inauntru te pofteste mai intai pe sub sabia lui Damocles multiplicata pe cativa metri patrati de tavan - linguri de lemn atarna imobile, implacabile...
Adresa
Bucuresti, Romania