Ca fost detinator de cofetarie si lucrator in ea mi-am facut timp liber pe 14 iunie pentru a asculta ce au de spus altii, mai mari si mai perseverenti. Las aici doua idei cu care am rezonat la fiecare vorbitor:  

Flavian Dobre, Kanel

  1. Cei care vand deserturi facute acasa si nu in laborator avizat sunt vinovati de evaziune fiscala. 
  2. El a anuntat si un program de identificare si sanctionare a acestora. 

Ana Consulea, ZEXE

  1. A deplans noul criteriu de angajare pentru pozitia de cofetar, meserie calificata  – este suficient ca  un candidat sa fie viu, sa respire. 
  2. Dessert table nu candy bar caci nu putem bomboane (candy) ci deserturi minutios lucrate. Plus marturisirea despre adevaratul cost al unei mese de eveniment (imens si complet nestiut/ nebanuit de catre consumator)

Ioana Romanescu, Cupcake Philosophy

  1. Respectul fata de meserie
  2. Reglementarea legala a productiei din bucataria de acasa. 

Andreea Moldovan, Love you, choux

  1. A iubit libertatea data de un laborator pe comanda si nu si-a dorit magazin la strada (totusi in curand vor fi trei unitati, adaugandu-se un magazin pe str Benjamin Franklin). 
  2. Se prezinta ca femeie de serviciu, cofetar & everything in between. 

Nicolae Lica, JW Marriott Grand Hotel

  1. O solutie la actuala criza de personal este invatamantul dual – formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic care se desfășoară la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, acestia din urma in calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică.  JW Marriott a inceput acum trei ani un astfel de proiect care acum a inceput sa dea roade. 
  2. A continuat sa dezvolte produse noi in pandemie ca sa redea echipei ceva din normalitatea pre-Covid, sa ii tina curiosi si motivati. 
    wikpedia commons

    Arzu, a food joint