Recenzii, opinii, povesti

Mini-cronica: Casa Capsa

Mini-cronica: Casa Capsa

Pentru ca era dupa colt de Maimuca am zis sa bem ceva la Capsa (Cosmin), respectiv sa mancam o prajtura (fetele). Cofetaria s-a mutat in spatiul vechi, original de pe Calea Victoriei unde a scos si mese pe trotuar - luam o prajitura la sosea acolo unde se facea...

Mini-cronica: Maimuca

Mini-cronica: Maimuca

Masa ritualica luata cu Cosmin Dragomir si Ioana. S-a intamplat in ziua care si eu si el apaream in Adevarul luati la intrebari despre muraturi, zacuste. Mancarea buna si pe alocuri foarte buna; o exceptie din punct de vedere gust a fost sosul meu de la creveti - ei...

Mini cronica: Ou

Mini cronica: Ou

A fost locul perfect pentru luat un mic dejun copios cu un fost coleg de generala pe care nu l-am vazut de la sfarsitul … generalei. Incredibil ce poate sa faca o curticica cu patru pomi si niste plante cataratoare necunoscute intre un bloc si o casa batraneasca;...

Cafe Procope, Paris

Cafe Procope, Paris

Cafe de Procope a fost deschisa in 1686 de un sicilian, Francesco Procopio dei Coltelli pe strada numita atunci Rue des Fosses Saint-Germain, azi Ancienne Comedie Francaise.  A fost prima cafenea literara si este cea mai veche cafenea din Paris, atragand,...

Cedric Grolet Opera

Cedric Grolet Opera

#30ChestiiIn30zile este despre a impartasi lucruri faine invatate/ experimentate/ savurate in cele 30 zile petrecute adunat vara aceasta in Franta si Italia. Nu m-am organizat adica nu am stiut ca trebuie sa fac rezervare la salon de the asa ca, negasind loc decat...

30 chestii in 30 zile I

30 chestii in 30 zile I

#30ChestiiIn30zile este despre a impartasi lucruri faine invatate/ experimentate/ savurate in cele 30 zile petrecute adunat vara aceasta in Franta si Italia. 7/30 Despre kir, un cocktail francez clasic compus din 1/5 creme de cassis (sirop de coacaze negre) si vin...