Recenzii, opinii, povesti

Rezervarea, un Deschide-te, Sesam! care poate inchide restaurante

Imi amintesc ca si cum s-a intamplat ieri - este locul comun, debutul relatarii unei intamplaridespre care naratorul vrea sa stii ca l-au marcat. Ni s-a intamplat de doua ori, intr-o perioada scurta de timp. Prima data, un domn a vrut sa plaseze o comanda fara sa...

Recenzie: L’Atelier Relais & Chateaux

Recenzie: L’Atelier Relais & Chateaux

Intr-o zi de februarie anul acesta (care pare, desigur, ca a fost acum doua veacuri) m-am vazut cu Bogdan Alexandrescu, cunoscut si ca Dexter, finalist Master Chef, tipul cu mustati si ochelari cu rame faine, etc. Pentru mine era chef-ul care lucrase la Paris...

Recenzie: Boboko by Kaiamo

Recenzie: Boboko by Kaiamo

Vizitat iunie 2020. Am ajuns la Kaiamo/ Boboko intr-o miercuri seara cu iz de tei si ploaie. Cunosteam terasa micuta, simpla si simpatica dar ospatarii zambeau prin masti regulamentare.   Cand unul dintre ei ne-a adus un creion pe masa, langa foi de hartie am...

Reteta: socata, trandafirata, museta & dudata

Reteta: socata, trandafirata, museta & dudata

  Primavara aceasta am facut pe rand socata, musetata, trandafirata si dudata. Urmeaza teiata, dar am ratat salcamata. Am mai facut socata, dar este prima primavara cand fac bauturi racoritoare din tot ce prind; cine ma cunoaste stie ca ma activez iarna, in...

Le consul, 2016

Le consul, 2016

30Oct2016 seara ploioasa pe strazile din Primaverii octombrie intra o data cu noi in vila cu tavane inalte si lampi galben-albastre un caine-general ne asteapta la intrare, nu, nu se gudura nu sare, nu latra, nu maraie, nu misca e incotosmanat intr-o uniforma si-un...

Simpozion culinar la Oxford, 2016

Simpozion culinar la Oxford, 2016

12Jul2016 Ultimele cateva zile m-au gasit in Anglia, la un simpozion gastronomic ce aduna circa 200 de foodies cu acte in regula (think PhDs in food history, anthropology or professors at Harvard, Rio de Janeiro or Boston). Sunt si multi food writers de blog dar mai...