Recenzii, opinii, povesti
Istorii pe paine: imperiul Otoman
Eating out Imperiul Otoman Sa zicem ca sunteti un calator valah la Tarigrad, aveti treburi importante dar punga goala. Va e foame. Este secolul XVI-XVII. Ce faceti? O varianta e sa stati pe langa Topkapi la pe jumatatea dimineatii sau a amiezii. Bucatarii de la palat...
Introducere in istoria gustului
Prelegere Introducere in istoria gustului Lector Adriana Sohodoleanu | Fundatia Calea Victoriei Înainte de apariţia agriculturii şi domesticirea animalelor, gustul omului preistoric era determinat de dificultatea cu care îşi asigura grăsimile şi carbohidraţii...
Calatorie: Doua zile in Harghita
HARGHITA Sau cand iti propui mult, faci putin, dar e ok si asa. Lunga dare de seama a unei calatorii de nici trei zile. Drumul spre Harghita ar trebui sa opreasca intai la Sfantu Gheorghe si apoi la Feldioara. Cu o seara inainte am facut traseul pe Google. La...
Recenzie: Bucatarie tiganeasca pop-up dinner Fragmente
Note de pe teren: Bucatarie tiganeasca 4 hands cu Alex Dumitru & Leontin Alexe @AnikaAs fi vrut ca acest text sa il scriu dupa lectura volumului "Bafta, devla si haram" al lui Mirel Banica, sub-intitulat “studii despre cultura si religia romilor” (Polirom, 2019)....
Reteta: crema frangipane
Crema de migdale pentru tarte Frangipane* Ingrediente 2 ouă mari 200g unt moale 130 g zahar 150g faina de migdale 100g faina alba de grau optional 1/2 lgt praf de copt optional cardamom/ scortisoara Este o crema gatita care se potriveste bine tartelor cu fructe:...
Calatorie: Tur de crame dobrogene II
Winelover.ro Tour Crame dobrogene - Ziua 2 & 3 Crame propuse spre vizitare in cele trei zile Crama Delta Dunarii La Sapata, Somova Vinuri Macin, Crama Dobrogeana, Macin Crama Histria, Cogealac Domeniul Bogdan, Murfatlar Pestera Domeniul Vladoi, Siminoc Crama...