lemongrass si kafir lime in nuca de cocos
In wok-urile Asiei
Mondialele de gastronomie
Pe periodada campionatului mondial de fotbal Qatar 2022 desfasor, la initiativa lui Cosmin Dragomir, my partner in all culinary crime, un maraton culinar - Campionatul de gastronomie. Meciurile noastre pun fata in fata mancaruri si deserturi specifice tarilor de pe...
Radio: de dulce si de sec
Cultura la farfurie Despre mancare de post Am gasit in Bucataria taranului roman a lui Mihai Lupescu (1920) o informatie deconcertanta - la praznice de post pentru morti se punea pe masa plachie de peste sarata, pe langa galuste de post si bors de mazare (care, ca sa...
Radio – mananci castane?
Cultura la farfurie Montblanc, supa sau mamaliga? Tu ce retete cu castane pregatesti? Asculta aici conversatia despre castane comestibile la Orasul Vorbeste cu Andra Petrariu la Radio Romania Cultural. Foto: Emre/ Unsplash. Alte postariVin bun?Ce a gatit Mihai...
Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului 2022
Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului se sarbatoreste la Casa Timis de 3 ani. Cosmin Dragomir, Cezar Ioan si Nico Lontras sunt fondatorii acestui proiect legiferat in Parlamentul Romaniei. In 2020 meniul s-a numit Emotii pentru ca era primul an al lui Nico...
Mini-cronica: Zexe
Ceea ce trebuia sa fie o prajitura in noul spatiu Zexe (au inchis Icoanei si Sofia si au mutat totul pe Bd. Aviatorilor) s-a transformat in ciorba de perisoare pentru unii, jumari de somn si porc pentru altii si cartofi cu inghetata de trufe pentru mine. Da, asa am...
Mini-cronica: brunch la Muzeu cu Mihai Toader
Mihai Toader, chef si co-owner Soro lume, a gatit la Beans & Dots, cafeneaua Muzeului de Arta Recenta, un meniu de toamna cu note de fum si flori de fenicul, texturi de ciuperci alunecoase si piure de varza spectaculos. Impecabil, ca mai toate ce ies din bucataria...
Adresa
Bucuresti, Romania




