Ceea ce trebuia sa fie o prajitura in noul spatiu Zexe (au inchis Icoanei si Sofia si au mutat totul pe Bd. Aviatorilor) s-a transformat in ciorba de perisoare pentru unii, jumari de somn si porc pentru altii si cartofi cu inghetata de trufe pentru mine. Da, asa am citit in meniu.

In realitate am primit un cartof mare taiat in patru, fierbinte, cu ceva branza rasa fin cremoasa la baza. Dupa ceva tatonari si investigari in cosulet, gasind doar o urma de crema de branza cu mici puncte negre, am intrebat politicos-curios ce e cu inghetata. Mi s-a confirmat ca aceea este si ca, in ceea ce sper ca este doar o redare defectuoasa a ospatarului, doamna chef a gandit-o asa – sa fie luata din congelator si pusa pe cartof cand e fierbinte ca sa se topeasca. Minunat, insa am recomandat sa se ia in calcul faptul ca la masa vine deja topita si se duce tocmai efectul si motivul pentru care este comandata (nu am zis si ca era doar o lingurita, cantitate insuficienta pentru cartof).

In schimb Foret noir, adusa de la Zexe Brasserie de peste drum, a fost excelenta; de mult nu am mai mancat o prajitura atat de fina, amaruie cat trebuie, dulce cu masura si alcoolizata cu generozitate. 

PS: la jumari am primit catei de usturoi din belsug, pesemne s-a inmultit ceata de vampiri din oras. 

wikpedia commons

Recenziile sunt pareri personale, au un inerent grad de subiectivism si reflecta strict ceea ce am experimentat intr-un anume moment intr-un anume loc. Alte persoane pot avea experiente diferite si e ok, de gustibus non disputandum. 

Mancare romano-slovena?