Eveniment Ambasada Sloveniei 

La sarbatorirea a 30 de ani de misiune diplomatica slovena in Romania chef Alex Petricean si echipa lui au lucrat cu chef Miha Dolinar si pastry chef Hilton pentru a dezvolta preparate nici romanesti nici slovene, ci un mix care sa integreze ce e mai bun in fiecare. A fost un deliciu si ma bucur ca l-am putut aprofunda a doua zi la Noua intr-un meniu extins. 

4 hands dinner sloveno-roman la NOUA

A lua masa cu cineva inseamna a impartasi bucatele din tine caci convivii traiesc impreuna acele ore. Cina gandita de chefs Dolinar si Petricean a pus pe masa un exemplu perfect de gastro-diplomatie la care noi am adaugat conversatia spumoasa, un debate pe tema construirii unei destinatii turistice.

Ma bucur sa vad ca fiecare nou meniu Noua este mai bun, mai generos in ganduri si gusturi ca precedentul; si cel mai tare m-am bucurat sa gust unul din cele mai faine deserturi neo-locale de la noi – trandafiri cu zmeura si leustean. 

PS: Noua va deschide Noua B.A.R (Bucatarie Aproape Romaneasca) pe Ion Mihalache curand. 

wikpedia commons

Recenziile sunt pareri personale, au un inerent grad de subiectivism si reflecta strict ceea ce am experimentat intr-un anume moment intr-un anume loc. Alte persoane pot avea experiente diferite si e ok, de gustibus non disputandum.