Recenzii, opinii, povesti

Cedric Grolet Opera

Cedric Grolet Opera

#30ChestiiIn30zile este despre a impartasi lucruri faine invatate/ experimentate/ savurate in cele 30 zile petrecute adunat vara aceasta in Franta si Italia. Nu m-am organizat adica nu am stiut ca trebuie sa fac rezervare la salon de the asa ca, negasind loc decat...

30 chestii in 30 zile I

30 chestii in 30 zile I

#30ChestiiIn30zile este despre a impartasi lucruri faine invatate/ experimentate/ savurate in cele 30 zile petrecute adunat vara aceasta in Franta si Italia. 7/30 Despre kir, un cocktail francez clasic compus din 1/5 creme de cassis (sirop de coacaze negre) si vin...

Proiect. Scena9

Proiect. Scena9

Re-enactment culinar Bisof Pentru Scena9 Vara aceasta Scena9  m-a provocat sa testez o reteta din #jurnalculinarmariacantilli un  caiet de retete pe care Pro Patrimonio il pregateste de tipar. M-am bucurat tare si am ales sa fac un bisof, un punch alcoolizat bun atat...

Bordeaux: scurta dare de seama pe deserturi

Bordeaux: scurta dare de seama pe deserturi

Caneles de Bordeaux Un desert din categoria Love it or Hate it. I hate it. Mi se pare un desert mincinos, laudarosul care nu livreaza. Are o forma specifica data de coptul in forme de cupru frumoase si scumpe. Vii la el ca la pomul laudat. Specialitate locala...

Tasting: aceto balsamico di Modena

Tasting: aceto balsamico di Modena

Tasting. Aceto balsamico di Modena Familia Giusti face aceto balsamico din 1605. Azi sunt la a 17 generatie. 17 generatii de Giusti au facut un asa fel incat otetul facut de primii, initial intr-o salumerie din centro storico, sa ajunga si azi pe capsune, salate si...

Milano in tre stanze

Milano in tre stanze

Stanza 1. Risotto la Osteria Conchetta in Navigli, restaurant ce promite sa ofere la milanesita culinaria. Ce e special la risotto aici - orezul carnaroli ‘riserva San Massimo’ e combinat cu Grana Padano riserva 24 luni, o dusca de vodca, smantana si trufe negre,...