Recenzii, opinii, povesti
Cafe Procope, Paris
Cafe de Procope a fost deschisa in 1686 de un sicilian, Francesco Procopio dei Coltelli pe strada numita atunci Rue des Fosses Saint-Germain, azi Ancienne Comedie Francaise. A fost prima cafenea literara si este cea mai veche cafenea din Paris, atragand,...
Cedric Grolet Opera
#30ChestiiIn30zile este despre a impartasi lucruri faine invatate/ experimentate/ savurate in cele 30 zile petrecute adunat vara aceasta in Franta si Italia. Nu m-am organizat adica nu am stiut ca trebuie sa fac rezervare la salon de the asa ca, negasind loc decat...
30 chestii in 30 zile I
#30ChestiiIn30zile este despre a impartasi lucruri faine invatate/ experimentate/ savurate in cele 30 zile petrecute adunat vara aceasta in Franta si Italia. 7/30 Despre kir, un cocktail francez clasic compus din 1/5 creme de cassis (sirop de coacaze negre) si vin...
Proiect. Scena9
Re-enactment culinar Bisof Pentru Scena9 Vara aceasta Scena9 m-a provocat sa testez o reteta din #jurnalculinarmariacantilli un caiet de retete pe care Pro Patrimonio il pregateste de tipar. M-am bucurat tare si am ales sa fac un bisof, un punch alcoolizat bun atat...
Bordeaux: scurta dare de seama pe deserturi
Caneles de Bordeaux Un desert din categoria Love it or Hate it. I hate it. Mi se pare un desert mincinos, laudarosul care nu livreaza. Are o forma specifica data de coptul in forme de cupru frumoase si scumpe. Vii la el ca la pomul laudat. Specialitate locala...
Tasting: aceto balsamico di Modena
Tasting. Aceto balsamico di Modena Familia Giusti face aceto balsamico din 1605. Azi sunt la a 17 generatie. 17 generatii de Giusti au facut un asa fel incat otetul facut de primii, initial intr-o salumerie din centro storico, sa ajunga si azi pe capsune, salate si...





