Recenzii, opinii, povesti
Kaiamo. Table for one
Spre finalul saptamanii in care am fost lasata singura acasa, familia fiind toata in vacanta care-ncotro, m-am trezit cu pofta de mancare buna si am telefonat la Kaiamo. A sunat ciudat sa cer o masa pentru o persoana dar am trecut repede peste, chicotind la gandul ca...
Nouvelle Aquitaine & Occitanie
Meniu francez de vacanta Franta de Sud-Vest este un loc bun sa simti pe pielea ta cum e sa faci gavage (hranire fortata), atat de multe produits locaux sunt in meniuri si magazine. In vara lui 2022 m-am straduit sa documentez preparatele listate in meniurile ce mi-au...
Reteta: Prajitura portugheza ca la 1900
Portii 6Dificultate usoaraDezavantaj n-areReteta boiereasca de la 1900 Biban de mare cu plante aromaticeReteta testata in cadrul proiectului Pro Patrimonio de publicare a caietului "găsit în biblioteca de cărţi şi manuscrise a Vilei Golescu [si care] oferă o...
Reteta: Biban cu aromatice ca la 1900
Portii 2-4Dificultate usoaraDezavantaj are multisor unt :)Reteta boiereasca de la 1900 Biban de mare cu plante aromaticeReteta testata in cadrul proiectului Pro Patrimonio de publicare a caietului "găsit în biblioteca de cărţi şi manuscrise a Vilei Golescu oferă o...
Recenzie: Rual, primul AproBistro
Era o vreme cand fructele de mare insemnau mainly scoici si se aduceau in Bucuresti doar in anumite zile ale saptamanii. Se intampla prin 2001, inainte ca vocabularul sa cunoasca cuvantul corporatist si familia sa semantica. Pe vremea aceea, cand facea plopul pere si...
Toxiinfectia alimentara de sezon
Cand mananci acasa si versi in strainatate sau cum sa treci peste o toxiinfectie alimentara Aceasta trebuia sa fie o postare despre o vizita la castelul reginei Maria din Balcic si un early dinner la El balcon del mundo din Kaliakria. In duminica aceea insa am patit a...