Recenzii, opinii, povesti

Lunch: Arzu

Lunch: Arzu

Nu stiu de unde vine Arzu, mie cuvantul imi suna oarescum de Tara Bascilor dar, fidela principului lui Occam (sic), prefer sa cred ca si Mazi (n.a. Cristina Mazilu, woner) are o bunica care zice si ea cum facea mamaia mea  -“arz-o focul” atunci cand ma juleam de o...

Radio – locavorism

Radio – locavorism

Cultura la farfurie Locavorism Stiai ca ceea ce punem in farfurie se poate masura si in kilometri alimentari? Uite un exemplu de la chef Ioan Bebeselea asa cum l-a descris in Decat o revista: “Cotletul de noatin (oaie sub doi ani) e de la maxim 20 km de restaurant, de...

Brunch la muzeu – chef Alex Dumitru & Leontin

Brunch la muzeu – chef Alex Dumitru & Leontin

Chef Alex Dumitru si-a tuns carliontii si si-a lasat mustata si, ori mustata compenseaza, ori maiestria nu ii sta in plete ca lui Samson, ca brunch-ul de la Muzeul de Arta Recenta din weekend a fost ca orice masa cu old curly Alex la cutite - gustoasa mai ales ca a...

Radio: tehnologia in bucatarie

Radio: tehnologia in bucatarie

Cultura la farfurie Tehnologie in bucatarie Cand vorbim de tehnologie ne gandim la IT, electronice casnice sau militare, nicidecum in bucatarie (hai ca mai nou povestim de Thermomix). Cum e, atunci, sa aflam ca unele inventii din bucatarie vin din zona dezvoltarii...

Reteta: dulceata de liliac

Reteta: dulceata de liliac

  Dimineata de mai pe paine cu untIngrediente 300 ml apa 200g zahar 80g flori liliac 1/2 lamaie 1/4 pastaie vanilie - optional O reteta facuta pe gustul meu, adica cu zahar redus drastic si fierbere scurta.   Pentru ca fac dulceata si siropuri doar de bucurie si...