lemongrass si kafir lime in nuca de cocos
In wok-urile Asiei
Radio – mananci castane?
Cultura la farfurie Montblanc, supa sau mamaliga? Tu ce retete cu castane pregatesti? Asculta aici conversatia despre castane comestibile la Orasul Vorbeste cu Andra Petrariu la Radio Romania Cultural. Foto: Emre/ Unsplash. Alte postariVin bun?Ce a gatit Mihai...
Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului 2022
Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului se sarbatoreste la Casa Timis de 3 ani. Cosmin Dragomir, Cezar Ioan si Nico Lontras sunt fondatorii acestui proiect legiferat in Parlamentul Romaniei. In 2020 meniul s-a numit Emotii pentru ca era primul an al lui Nico...
Mini-cronica: Zexe
Ceea ce trebuia sa fie o prajitura in noul spatiu Zexe (au inchis Icoanei si Sofia si au mutat totul pe Bd. Aviatorilor) s-a transformat in ciorba de perisoare pentru unii, jumari de somn si porc pentru altii si cartofi cu inghetata de trufe pentru mine. Da, asa am...
Mini-cronica: brunch la Muzeu cu Mihai Toader
Mihai Toader, chef si co-owner Soro lume, a gatit la Beans & Dots, cafeneaua Muzeului de Arta Recenta, un meniu de toamna cu note de fum si flori de fenicul, texturi de ciuperci alunecoase si piure de varza spectaculos. Impecabil, ca mai toate ce ies din bucataria...
4-hands dinner: meniu romano-sloven la NOUA
Eveniment Ambasada Sloveniei La sarbatorirea a 30 de ani de misiune diplomatica slovena in Romania chef Alex Petricean si echipa lui au lucrat cu chef Miha Dolinar si pastry chef Hilton pentru a dezvolta preparate nici romanesti nici slovene, ci un mix care sa...
Trip: Sotrile, acasa la Ingeri si zmei
Ca sa ajungi la Sotrile treci codri de arama (paltini), urci munti pitici (coame de deal, mai degraba) si-ti scalzi privirea in barajul cu nume de copac. Am facut drumul acesta saptamana trecuta si ca orice poveste care se respecta la punctul culminant am avut Ingeri...
Adresa
Bucuresti, Romania