Mi-am dorit de cativa ani buni sa ajung la Holborn Dining Room, Londra. Il urmaresc pe chef Calum pe Instagram si ma fascineaz a placintele britanice. De data aceasta m-am organizat si am rezervat din timp o masa pentru o zi de vineri, ora 5 pm caci la Bucuresti aceasta insemna ca iau cina la & pm.
Incaperea in care se pregatesc placintele este strategic plasata incat sa poate fi vazuti atat din strada cat si din restaurant patiserii ce robotesc in jurul mesei infainate.
Restaurantul este elegant si clasic, un stil vechi reconfortant si placut, si am avut bucuria sa fiu servita de Mihaela, o romanca bucuroasa ca vede o alta in restaurant in cele sase luni de cand lucra acolo.
Am luat placinta de sezon, cea cu rata, si un cocktail delicios la inceput. Si acum vine partea ciudata a serii – placinta nu a stralucit, in schimb piureul a fost fabulos. Crusta era buna dar nu iesea in evidenta prin ceva anume iar bucatelele de rata au fost exceptionale, suculenta, cu aroma de vanat (era rata salbatica). Ceea ce mi-a stricat mie bucuria au fost bucatele imense de grasime/ jumari inserate cu larghete. Stop joc.
Ma intorc la Pieminster, micul producator artizanal de placinte cu shrooms & vita, Stilton si ceapa caramelizata, carnivoe vegan sau vegetariane. Ii gasiti in Burough Market.
Recenziile sunt pareri personale, au un inerent grad de subiectivism si reflecta strict ceea ce am experimentat intr-un anume moment intr-un anume loc. Alte persoane pot avea experiente diferite si e ok, de gustibus non disputandum.
Recent Comments