lemongrass si kafir lime in nuca de cocos
In wok-urile Asiei
Istorii pe paine: imperiul Otoman
Eating out Imperiul Otoman Sa zicem ca sunteti un calator valah la Tarigrad, aveti treburi importante dar punga goala. Va e foame. Este secolul XVI-XVII. Ce faceti? O varianta e sa stati pe langa Topkapi la pe jumatatea dimineatii sau a amiezii. Bucatarii de la palat...
Introducere in istoria gustului
Prelegere Introducere in istoria gustului Lector Adriana Sohodoleanu | Fundatia Calea Victoriei Înainte de apariţia agriculturii şi domesticirea animalelor, gustul omului preistoric era determinat de dificultatea cu care îşi asigura grăsimile şi carbohidraţii...
Calatorie: Doua zile in Harghita
HARGHITA Sau cand iti propui mult, faci putin, dar e ok si asa. Lunga dare de seama a unei calatorii de nici trei zile. Drumul spre Harghita ar trebui sa opreasca intai la Sfantu Gheorghe si apoi la Feldioara. Cu o seara inainte am facut traseul pe Google. La...
Recenzie: Bucatarie tiganeasca pop-up dinner Fragmente
Note de pe teren: Bucatarie tiganeasca 4 hands cu Alex Dumitru & Leontin Alexe @AnikaAs fi vrut ca acest text sa il scriu dupa lectura volumului "Bafta, devla si haram" al lui Mirel Banica, sub-intitulat “studii despre cultura si religia romilor” (Polirom, 2019)....
Reteta: crema frangipane
Crema de migdale pentru tarte Frangipane* Ingrediente 2 ouă mari 200g unt moale 130 g zahar 150g faina de migdale 100g faina alba de grau optional 1/2 lgt praf de copt optional cardamom/ scortisoara Este o crema gatita care se potriveste bine tartelor cu fructe:...
Calatorie: Tur de crame dobrogene II
Winelover.ro Tour Crame dobrogene - Ziua 2 & 3 Crame propuse spre vizitare in cele trei zile Crama Delta Dunarii La Sapata, Somova Vinuri Macin, Crama Dobrogeana, Macin Crama Histria, Cogealac Domeniul Bogdan, Murfatlar Pestera Domeniul Vladoi, Siminoc Crama...
Adresa
Bucuresti, Romania