Mergand sa luam becuri cu led ca-s mai economice am trecut pe langa aceasta cofetarie pe care o aveam pe lista dar nu se nimerea in drum (este in mall Colloseum).

Un spatiu imens si foarte atent decorat cu o oferta variata – prajturi, macarons, torturi la felie, praline. Am luat patru prajturi si m-am bucurat sa descopar ca sunt facute cu grija desi mult prea dulci pentru mine (Rocher mai ales).

Amandina a fost cea mai gustoasa dintre toate desi, avand ganache in loc de crema cacao & fondant, nu respecta reteta originala.

Stone, impecabil realizata, ar mai merita investigata putin (raportul caisa-fructul pasiunii in special).

M-a distrat Religioasa – un choux bland si timid in realitate, dar cu nume aspirational romanizat (desertul Religiuese este practic un choux cu mot, avand o gogosica alipita artistic peste cea grasuta de la baza; vezi foto din arhiva Laduree, Christophe Michalak si Funcooking.co.uk). La religieuse a fost inventata in Franta in secolul XIX si botezata asa deoarece seamana cu portul unei calugarite. 

wikpedia commons

Recenziile sunt pareri personale, au un inerent grad de subiectivism si reflecta strict ceea ce am experimentat intr-un anume moment intr-un anume loc. Alte persoane pot avea experiente diferite si e ok, de gustibus non disputandum. 

Un meniu intreg bazat pe oua?