Situatia A. S-a suparat pe noi un client pentru ca nu am putut confirma o comanda. Ne-a scris la ora 14:00 ca doreste un tort pentru ora 19:00, same day. S-a suparat. Si noi. Nu pentru ca e habarnist ci pentru ca nu si-o obosit ochii sa citeasca pe site cum e cu termenul de plasare a unei comenzi.

Situatia B. Mi s-a relatat o conversatie in care o tanara mamica din clasa medie era incantata de faptul ca a comandat un tort la o cofetarie in oras si i l-au realizat pe loc, in cele 20 minute cat a asteptat. I l-au facut pe loc.

Intrebarea este deci in cat timp se face deci un tort. Sau cat iti ia sa faci un ceai. Dar sa prajesti o omleta? 3 minute in primul caz, maxim 10 in al doilea, pana scoti ouale din frigider, apuci telul, se incinge tigaia…Nu poate fi decat logic ca un tort cu blat, doua mousse-uri, o insertie si glazura sa ia 20 de minute, cu tot cu scrierea mesajul pe el.

Problema nu e ca nu stim. Nu toti gatim acasa. Problema este ca atunci cand ni se spune adevarul refuzam sa il acceptam. Un tort facut pe comanda in 20 minute este un tort scos din frigidrer/ congelator, taiat la greutatea dorita imbracat in frisca pe care se scrie cu ciocolata La multi ani, Gigele! Da, asta se poate sa se scrie pe loc.

Poate ca mancarea nu ocupa un loc important in viata tuturor, si daca toate torturile  pisicile sunt negre, atunci nu are rost macar sa stii macar pe cei dai banii?