Select Page

Retetele Biscuitului

Gatesc des, uneori chiar zilnic. De cele mai multe ori improvizez, caci ma feresc a spune creez. Din cand in cand, cand se aliniaza stelele si nu uit sa tin la indemana un cantar si un pix, notez aici ceea ce fac in bucatarie. 

Nou

Pompei

Istorii pe paineUn proiect personal prin care împărtășesc lecturi și gânduri despre gastronomie căci, așa cum spunea Levy Strauss, mâncarea nu este doar combustibil sau plăcere, ci și good to think with fiind o oglinda a timpurilor si a oamenilor. Postarile au fist...

Introducere in istoria gustului

Prelegere  Introducere in istoria gustului Lector Adriana Sohodoleanu la Fundatia Calea Victoriei din 12.01.2021 Înainte de apariţia agriculturii şi domesticirea animalelor, gustul omului preistoric era determinat de dificultatea cu care îşi asigura grăsimile şi...

Doua zile in Harghita

HARGHITA Sau cand iti propui mult, faci putin, dar e ok si asa. Lunga dare de seama a unei calatorii de nici trei zile.  Drumul spre Harghita ar trebui sa opreasca intai la Sfantu Gheorghe si apoi la Feldioara.  Cu o seara inainte am facut traseul pe Google. La...

Popular

Bucatarie tiganeasca

Note de pe teren: Bucatarie tiganeasca  4 hands cu Alex Dumitru & Leontin Alexe @AnikaAs fi vrut ca acest text sa il scriu dupa lectura volumului "Bafta, devla si haram" al lui Mirel Banica, sub-intitulat “studii despre cultura si religia romilor” (Polirom, 2019)....

Crema frangipane

Crema de migdale pentru tarte Frangipane* Ingrediente 2 ouă mari 200g  unt moale 130 g zahar   150g  faina de migdale 100g faina alba de grau  optional 1/2 lgt praf de copt optional cardamom/ scortisoara Este o crema gatita care se potriveste bine tartelor cu fructe:...

Eating My Way Around

Cozonacul lui Pastorel

Mini Pavlova

Placinta rapida cu pere

Tatin cu tomate

Socata, trandafirata

Lemon Mousse

Tuna Crostini