Select Page

#DeNearuncat

Stiti miscarea aceasta? Se refera la potentialul ingredientelor pe care am fi tentati sa le aruncam pe motiv ca-s ofilite, in cantitate mica, etc.

Servings

4

Ready In:

10 min timp activ

Atu:

saraca in zahar 

Buna pentru:

Gustare

Branza care a devenit peste

Placinta rapida cu pere

De: Adriana 

S-a intamplat sa trebuiasca sa consum o jumatate de pachet de foi de placinta, niste pere si niste branza de vaci primita. Am scos asadar din frigider cele de mai sus plus inca cateva ingrediente si am purces la treaba. Doar ca, ce sa vezi? branza de vaci s-a dovedit a fi saramura de peste. Cineva a incurcat caserolele si in loc de branza de stana, am primit captura din Dunare. Noroc ca aveam back-up.

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi placinta 
  • 1 cutie/ 200g  crema de branza 
  • 1 cutie mica iaurt
  • 3 oua
  • 2 lg zahar 
  • 3 pere
  • 1/2 lgt pasta sau seminte vanilie 
  • 2 lg ulei masline

Este o reteta improvizata, simpla, rapida si gustoasa care practic curata frigiderul de foi, lactate si fructe pe cale sa se strice. In plus, are putin zahar.

Se poate face numai cu iaurt, cu ricotta sau branza de capra. In loc de pere de pot pune piersici, caise, etc.

Rezulta 2 tavi rotunde cu diametru de 20 cm.

Nutrition

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar

  • Protien 35% 35%
  • Carbs 76% 76%
  • Calories 12% 12%

Cum faci o placinta in nici 10 minute

Pasul 1

Pregatesti ustensilele necesare:

  • un bol mediu
  • o lingura
  • o furculita
  • un tocator
  • un cutit
  • forme de tarta 20 cm/ tava

 

Pasul 2

Scoti din frigider si din dulap toate ingredientele. 

Pasul 3

Speli bine perele, le scoti cotorul si le tai felii, apoi cubulete.

Pui crema de branza si iaurtul in bol si le amesteci bine cu furculita. Adaugi ouale (recomandabil ar fi sa le spargi pe rand intr-un paharel pentru a evita surprize). Pune vanilia si 2 linguri rase de zahar alb sau xilitol; amesteca bine.

Pasul 4

Deoarece am facut doua placinte am impartit foile in 2 si le-am pus in forma de hartie. Nu a fost nevoie sa ung sau sa pun hartie de copt – tu actioneaza in functie de ce ai, asigura-te ca placinta nu se va lipi de fundul tavii.

Nu m-a deranjat ca foile erau dreptunghiulare iar forma rotunda, urma sa le impaturesc deasupra pentru a aspect simplu, rustic.

Am turnat compozitia in forma cu foi si am presarat perele cuburi. Am impaturit foile deasupra, aducandu-le spre centru. Am stropit cu putim ulei de masline si am presarat niste scortisoara.

Pasul 5

Am copt 35 minute la 180 grade Celsius in cuptor cu convectie.

People Who’ve Made This

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Poate vrei sa incerci si:

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread