lemongrass si kafir lime in nuca de cocos
In wok-urile Asiei
Vietnam
Asia Vietnam de-a lungul si de-a latul. 2008Food & fashion Probabil cel mai bun mod de a te apropia de adevarata bucatarie a unui loc diferit de ‘acasa’ este acomodare treptata, mediata de o prima cina la un restaurant fusion. Astfel abordata, tentativa iti ofera...
Amintiri din anii ’90
Antologie: Amintiri din anii '90 Scris pentru Gastroart.ro in septembrie, 2020 Barthes scrie ca mancarea este nutritie dar si un sistem de comunicare, un corp de imagini, protocol de uzante, situatii si comportamente si pentru mine este interesant de remarcat faptul...
Reteta: cozonacul lui Pastorel
Reteta care a uimit lumea Cozonac cu 150 oua Material 150 ouă 3-4 (maximum) kg făină extra (recomand Herdan) 1 pahar mare (de apă) cu rom alb 1 baton vanilie 1 litru lapte jumătate de pachet drojdie (recomand Bragadiru) 3-4 linguriţe rase cu sare 3-4 păhăruţe de vin...
Slow Food propune votul cu furculita
Reportaj: Salonul Terra Madre 2016 Slow Food propune votul cu furculita. Terra Madre Salone del Gusto, evenimentul cu cea mai mare amploare a mişcării slow food, a avut loc anul acesta (2016) la sfârşit de septembrie la Torino, în Italia. Am participat ca delegat din...
Carte: Crème brulee by Thomas J. Craughwell
Recenzie: Crème brulee, de Thomas J. Craughwell. Când politica îşi bagă nasul în oala gastronomiei Când am vizitat The Library of Congress în Washington DC în primăvara trecută, am aflat însă că era şi un avid cititor şi bibliofil pasionat. Destul de logic, de altfel,...
Toamna pe plaja
Toamna la mareE inceput de toamna si sfarsit de septembrie. Prima toamna pe plaja. Pontus Euxin Toamna pe plajaAdriana Sunt pe un istm, intre lac si mare. Soarele rasare pe mare si apune pe lac. Intre mine si mare e o plaja ingusta, atat de ingusta incat la amiaza...
Adresa
Bucuresti, Romania





