lemongrass si kafir lime in nuca de cocos
In wok-urile Asiei
Prelegere: Geografii culinare
Atelier Geografii culinare Lector Adriana Sohodoleanu | Fundatia Calea Victoriei Suntem ceea ce mâncăm, ne spune Brillat-Savarin, iar dieta noastră include atât istoria locului, cât şi geografia acestuia. În definitiv, bucătăria este un produs cultural legat...
Istorii pe paine: 5 mother sauces
Istorii pe paine Cele 5 sosuri de baza ale bucatariei francezeAugust Escoffier a simplificat stilul ornat, decorativ al bucatariei franceze. Printrre altel este si cel care a codificar cele cinci sosuri de baza cunoscute si ca mother sauces, caci pe baza lor se fac...
Istorii pe paine: Haute cuisine
Istorii pe paine Haute cuisineAm vazut saptamanile trecute cum au aparut si s-au dezvoltat restaurantele; clientelei burgheze ii placea sa se aseze la mese individuale fata de una comuna cum era pana atunci, in public nu intr-o casa privata, sa manance variat...
Istorii pe paine: revolutia industriala
Istorii pe paine Foggy England Fog up the river, where it flows among green aits and meadows; fog down the river …mai tineti minte - Bleak House, Dickens? Mda, cam asa arata Anglia cand se uita Charles ganditor pe geam. Revolutia industriala britanica (1760-1840) a...
Istorii pe paine: Let them eat cake, she said.
Istorii pe paine Restaurant, revolutie, francezi V-ati gandit vreodata ca datoram restaurantele si Revolutiei Franceze? Da, lui Madame Guiliotine si incoruptibilului Monsieur Robespierre. Daca in Anglia cafenelele ofereau spatiu de discutie celor educati, cu bani...
Istorii pe paine: Ibn Battuta
Eating out Ibn BattutaShams al-Din Abu ‘Abdallah Muhammas ibn ‘Abdallah ibn Muhammad ibn Ibrahim ibn Muhammad ibn Yusuf al-Lawati al-Tanji ibn Battuta, cel mai mare calator al timpurilor sale (Marco Polo murise deja cu un an inainte de plecarea sa in lume). Sa ii...
Adresa
Bucuresti, Romania