Ca fost detinator de cofetarie si lucrator in ea mi-am facut timp liber pe 14 iunie pentru a asculta ce au de spus altii, mai mari si mai perseverenti. Las aici doua idei cu care am rezonat la fiecare vorbitor:
Flavian Dobre, Kanel
- Cei care vand deserturi facute acasa si nu in laborator avizat sunt vinovati de evaziune fiscala.
- El a anuntat si un program de identificare si sanctionare a acestora.
Ana Consulea, ZEXE
- A deplans noul criteriu de angajare pentru pozitia de cofetar, meserie calificata – este suficient ca un candidat sa fie viu, sa respire.
- Dessert table nu candy bar caci nu putem bomboane (candy) ci deserturi minutios lucrate. Plus marturisirea despre adevaratul cost al unei mese de eveniment (imens si complet nestiut/ nebanuit de catre consumator)
Ioana Romanescu, Cupcake Philosophy
- Respectul fata de meserie
- Reglementarea legala a productiei din bucataria de acasa.
Andreea Moldovan, Love you, choux
- A iubit libertatea data de un laborator pe comanda si nu si-a dorit magazin la strada (totusi in curand vor fi trei unitati, adaugandu-se un magazin pe str Benjamin Franklin).
- Se prezinta ca femeie de serviciu, cofetar & everything in between.
Nicolae Lica, JW Marriott Grand Hotel
- O solutie la actuala criza de personal este invatamantul dual – formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic care se desfășoară la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, acestia din urma in calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică. JW Marriott a inceput acum trei ani un astfel de proiect care acum a inceput sa dea roade.
- A continuat sa dezvolte produse noi in pandemie ca sa redea echipei ceva din normalitatea pre-Covid, sa ii tina curiosi si motivati.
Recent Comments