30Oct2016
seara ploioasa pe strazile din Primaverii
octombrie intra o data cu noi in vila cu tavane inalte si lampi galben-albastre
un caine-general ne asteapta la intrare, nu, nu se gudura
nu sare, nu latra, nu maraie, nu misca
e incotosmanat intr-o uniforma si-un tablou
lumina alba, pereti inalti si goi, innobilati discret de boisierie in linii si vartejuri
chelneri tineri, saloane golase, talpi lasandu-si sunetul pe podele
masa Dumneavoastra, va rog. Domnule, doamna, Sir, welcome
suntem trei oameni, doua limbi si sase ochi hulpavi
sorbim meniul, mestecam comanda in cuvinte, asteptam infrigurati
caloriferul de langa fereastra mea alunga toamna si vesteste-a iarna
mestecam tartar de lup de mare cu yuzu si spuma de stridii
gust timid, usor neprietenos asa ca il lasam in pacea farfuriei sale
luam la rand sashimi de tom caramelizat, politicos, corect si rece ca un lord britanic in prima dimineata de dupa; cartofii de sub el, copti, striviti, cuminti? si buni, Doamne, buni.
si iata farfuria trei
treimea magica de tortellini, creveti si langustina, mousse de lemongrass
ne entuziasmam furibunzi asupra ei si devoram
deliciu! pe toti zeii poftei si nereida din adanc!
lucrurile devin serioase inainte sa ajunga dulci
si o luam de la capat cu papardelle de casa si St Jacques fara savoare
mici bulgari moi si fazi in cautarea unui cruste rumene, negasind calea intre atatea fire de pasta goale, viermuind pe uscat
vita buna, calcan de Marea Neagra cu fasole si ciuperci tempura fain, vinul excelent, nu ma intrebati de care
deserturi frantuzesti, retete din cartile lui Pierre Herme.
meniu scurt, preparate care inca-si cautau menirea, silentios cu zgomot clasic de tacamuri si voci reverberate-n aer,
promitator dar parca not there yet, but who am I to say
de incercat si peste sase luni
Recent Comments