i eat and a write about it
Foodie in Romania
Turism de weekend, langa casa, in Toscana noastra
M-am intors ieri de la Casa Timis unde am degustat meniul noului restaurant Rotonda. Am fost in gasca, cu treaba, dar despre asta mai incolo caci inainte de toate am mancat prin urmare se cere o apreciere a celor gustate. As putea scrie ca meniul a fost beton, bomba,...
NOUA B.A.R.
NOUA B.A.R este puiutul lui NOUA Bucatarie Romaneasca si, ca orice urmas, nu sare departe de trunchi, e la fel de creativ dar are si o abordare mai incluziva, lucru evident inca din denumire - B.A.R. inseamna Bucatarie Aproape Romaneasca. Este cel mai recent proiect...
Cream tea/ afternoon tea/ high tea
Afternoon tea - mini-sandvisuri, scones, prajituri si ceai savurate relaxat in jurul orei 4 pm. Ana, ducesa de Bedford, l-a facut fashionable la inceputul secolului XIX de foame (masa de seara se lua la 8 pm). High tea - se ia la masa iar meniul este mai bogat -...
Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului 2022
Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului se sarbatoreste la Casa Timis de 3 ani. Cosmin Dragomir, Cezar Ioan si Nico Lontras sunt fondatorii acestui proiect legiferat in Parlamentul Romaniei. In 2020 meniul s-a numit Emotii pentru ca era primul an al lui Nico...
Mini-cronica: brunch la Muzeu cu Mihai Toader
Mihai Toader, chef si co-owner Soro lume, a gatit la Beans & Dots, cafeneaua Muzeului de Arta Recenta, un meniu de toamna cu note de fum si flori de fenicul, texturi de ciuperci alunecoase si piure de varza spectaculos. Impecabil, ca mai toate ce ies din bucataria...
Mini-cronica: Casa Capsa
Pentru ca era dupa colt de Maimuca am zis sa bem ceva la Capsa (Cosmin), respectiv sa mancam o prajtura (fetele). Cofetaria s-a mutat in spatiul vechi, original de pe Calea Victoriei unde a scos si mese pe trotuar - luam o prajitura la sosea acolo unde se facea...
Adresa
Bucuresti, Romania