Cu ce ma ocup?
Evenimente, cursuri si ateliere
RADIO ROMANIA CULTURAL
Event planning
In post-modernitate invididul se evalueaza pe baza capacitatii sale de a trai ‘o viata plina si satisfacatoare’ (Schulze, 1992) prin urmare societatea s-a transformat, evitand hedonismul insa punand mare pret pe functia experientei ca formatoare a societatii.
In aceasta economie a experientei bunurile si serviciile vin la pachet cu ‘noi sentimente si impresii’ (Bujdosó, Dávid, Tőzsér si Kovács, 2015). Astfel, se considera ca statutul social, etica, mediul si sanatatea fac ca consumul sa devina personal, oferta de pe piata modelandu-se dupa cerere. Tu ce experiente consumi? Si ce fel de experiente ai vrea sa le oferi invitatilor tai?
Cultura la farfurie
Am onoarea si bucuria sa stau de vorba in fiecare miercuri la 9:30 cu Andra Petrariu in cadrul emisiunii Orasul vorbeste de la Radio Romania Cultural. Povestim despre mancare si vacante, cautam gusturi, istorii si intelesuri, aratam ca mancarea e cultura, deci stam la masa pe indelete, cu tacamuri si bune maniere.
Ep.1 Tzatziki si verisorii sai transculturali
Sigur ai mancat tzatziki. Ce poate fi mai grecesc ca tzatziki? Uite ca eu spun ca nu a fost intotdeauna grecesc.
Asculta aici argumentele | 15′
Ep 2. Zacusca
Din slavul zacuski, initial o masa usoara formata din mai multe preparate ce stau bine in camara – peste sarat/ afumat, masline, branzeturi, “icre” de vinete si altele. La noi termenul a saracit in timp dar a castigat in savoare.
22.09.2021
Ep 3. Mancarea e identitate
Optiunile alimentare reflecta adeziuni si apartenente. Ceea ce omul alege sa manance si ceea ce alege sa nu manance este un mod de a se identifica sau nu cu altii si de a transmite mesaje despre credintele sale. Mancam fast-food sau raw-vegan, alegem ceafa cu cartofi prajiti sau avocado?
29.09.2021
Ce ma recomanda?
- Cercetez practicile culinare aplicat, academic in urma obtinerii titlului de doctor in sociologie al Facultatii de Sociologie si Asistena Sociala, Universitatea Bucuresti
- Tin cursuri de gastronomie la TASTE Academy Brasov
- Sustin prelegeri si ateliere la Fundatia Calea Victoriei
- Am experienta muncii cu studentii ca asistent universitar in sociologie, antropologie, istorie sociala.
- Am detinut si operat hands on o cofetarie artizanala timp de sase ani.
- Fac periodic cursuri si stagii de pregatire in tara si strainatate.
- Calatoresc, testez, citesc si chestionez preparate si practici alimentare de peste 20 ani.
- Sunt conectata la viata si bucataria cetatii.
Food & travel writing
Omul este un animal social. Povestea il face asa.
Pe scurt
Organizez evenimente cu tematica gastronomica – mese tematice, prelegeri, cursuri, workshops corporate sau private.
Dzvolt retete, testez, degust, evaluez si fac recenzii culinare.
Decupez si cercetez teme de interes prin prisma unor conceopte din sociologie si antropologie.
Adresa
Bucuresti, Romania