Select Page

Bucatarie tiganeasca

Note de pe teren: Bucatarie tiganeasca  4 hands cu Alex Dumitru & Leontin Alexe @Anika As fi vrut ca acest text sa il scriu dupa lectura volumului “Bafta, devla si haram” al lui Mirel Banica, sub-intitulat “studii despre cultura si religia romilor”...

Crema frangipane

Crema de migdale pentru tarte Frangipane* Ingrediente 2 ouă mari 200g  unt moale 130 g zahar   150g  faina de migdale 100g faina alba de grau  optional 1/2 lgt praf de copt optional cardamom/ scortisoara Este o crema gatita care se potriveste bine tartelor cu fructe:...

Tur de crame dobrogene II

Winelover.ro Tour Crame dobrogene – Ziua 2 & 3  Crame propuse spre vizitare in cele trei zile Crama Delta Dunarii La Sapata, Somova Vinuri Macin, Crama Dobrogeana, Macin Crama Histria, Cogealac Domeniul Bogdan, Murfatlar Pestera Domeniul Vladoi, Siminoc...

Tur de crame dobrogene I

Winelover.ro Tour Tur de crame dobrogene – Ziua 1 Crame propuse spre vizitare in cele trei zile Crama Delta Dunarii La Sapata, Somova Vinuri Macin, Crama Dobrogeana, Macin Crama Histria, Cogealac Domeniul Bogdan, Murfatlar Pestera Domeniul Vladoi, Siminoc Crama...
Brand Minds Live 2020

Brand Minds Live 2020

Opinie Cum am gustat Brand Minds Live in pandemie Am tras draperiile si am izgonit pisica in dormitor. Am setat conferinta pe televizor, pixul si foile pe canapea pe o carte de bucate tip coffee-table ca suport. Meniul de coffee-break a fost generos in pain au...

Lemon curd

#AroundTheWorld Cand calatoresc imi place sa incerc cat mai multe preparate locale si pe unele chiar invat sa le gatesc de la localnici; pentru altele ma bazez pe carti de bucate luate din librariile zonei vizitate. Crema lemon curd am descoperit-o la un 5...
Omleta cu sparanghel

Omleta cu sparanghel

Ati intalnit oameni care nu stiu sa faca Omleta? Eu da.  Ingrediente 4 ouă 6 buc sparanghel 2 linguri mustar cu boabe 1/2 lamaie 2 linguri ulei masline  sare  piper negru  Suntem fani mustar si aducem acasa borcanase de peste tot din lume. In orice moment avem minim...
Duck & Waffle, London

Duck & Waffle, London

Masa luata 2016 Tip bucatarie Contemporana Pret RRR 110 Bishopgate, Heron Tower, etajul 40 Duck & Waffle Adriana De Duck & Waffle am tot auzit in ultimul an. Ba le-am vazut cartile pe Amazon. Ba au fost recomandati de Andra Constantinescu de la Menta &...
Amintiri din anii ’90

Amintiri din anii ’90

Antologie: Amintiri din anii ’90 Scris pentru Gastroart.ro in septembrie, 2020 Barthes scrie ca mancarea este nutritie dar si un sistem de comunicare, un corp de imagini, protocol de uzante, situatii si comportamente si pentru mine este interesant de remarcat...
Cozonacul lui Pastorel

Cozonacul lui Pastorel

Reteta care a uimit lumea Cozonac cu 150 oua  Material 150 ouă 3-4 (maximum) kg făină extra (recomand Herdan) 1 pahar mare (de apă) cu rom alb 1 baton vanilie 1 litru lapte jumătate de pachet drojdie (recomand Bragadiru) 3-4 linguriţe rase cu sare 3-4 păhăruţe de vin...