lemongrass si kafir lime in nuca de cocos
In wok-urile Asiei
Recenzie: Rozmarine, recuperare culturala si explorare gastronomica
De Rozmarine Constanta am citit intr-o postare a lui Adi Hadean si apoi intr-una a lui Razvan Exarhu. Cum nu prea mi se intampla sa citesc la chefs de talia lor recomandari (or face, n-or face, nu stiu eu) am zis ca e musai; daca doi chefs iti zic sa mananci, e clar...
Recenzie: Popina, bucatarie locala in Constanta
Am incurcat intrarea si am ratat trecerea pe sub lingurile din antreu. Popina locuieste intr-o cladire impunatoare care inauntru te pofteste mai intai pe sub sabia lui Damocles multiplicata pe cativa metri patrati de tavan - linguri de lemn atarna imobile, implacabile...
Radio: #foodporn un mod de a estetiza viata de zi cu zi
Cultura la farfurie #foodporn Despre estetizarea de zi cu zi a mancarii ca forma de validare si jurnal alimentar - in dialog cu Andra Petrariu gazda Orasul vorbeste la Radio Romania Cultural. Urmareste emisiunea pe Spotify. Alte postariVin bun?Ce...
Foto: Eze, satul medieval de pe Riviera Franceza
Am ajuns la Eze pentru cateva ore intr-o zi de primavara cu soare, fugind de betoanele din Monaco. Am gasit un sat de piatra ale carui scari le-am urcat cu sufletul la gura nu de efort ci de impactul frumusetii sale. Bonus ca sa-mi compenseze supararea ca restaurantul...
Proiect: O istorie a prajturilor din Romania
Cred ca era decembrie cand am primit acel apel de la Cosmin. Stiu ca era frig pentru ca imi inghetase mana pe telefon - iesim sa imi iau ceva de mancare si am ramas afara plimbandu-ma printre coloanele de marmura, cand la stanga cand la dreapta. Il ascultam pe Cosmin...
Meniu de Florii la Voila
La masa nu a fost vreme de luat notite ca se bateau turcii la gura noastra, dupa masa nu s-a putut scrie nimic cu stomacul plin si papilele epuizate post-orgasmic. Bonus pe langa meniu - niste "sarmale" etnice dementiale facute de cei doi angajati marocani si smochine...
Adresa
Bucuresti, Romania





