Ce si cum facem

TehniciArtizanale

Aproape ca acasa, dar in laborator

Lucram artizanal adica cu tehnici care implica manualitate multa sau echipamente electrice cu capacitate mica. Ca sa va faceti o idee, ajutoarele noastre motorizate sunt 2 roboti KitchenAid Artisan si un Thermomix, adica nu vom putea bate niciodata in conditiile acestea mult de doi litri de frisca odata, ceea ce noua ne place caci astfel lucram in transe mici si totul e facut si refacut pe masura ce este nevoie. Faptul ca suntem dedicati lucrului facut corect se vede mai ales la framantatul cozonacilor unde colega noastra G. framanta de mana cati cozonaci poate face intr-o singura zi, cat mai aproape de ziua de sarbatoare, asa cum face acasa mama. Artizanal inseamna mai mult decat manual sau proaspat, inseamna mestesug, pasiune, atentie si rabdare.

IngredienteSIMPLE & NATURALE

Din cele pe care le recunoastem usor

Ciocolata Cacao Barry de origine belgiana, una din cele mai bune din lume. Cand furnizorii ne imbie cu alte marci de ciocolata le spunem ca am trecut de la Callebaut la Cacao Barry pentru a imbunatati calitatea produselor si ca urmatorul pas va fi sa trecem exclusiv la Valrhona, numarul unu mondial. Ne dorim sa facem acest lucru cat mai curand, depinde insa de puterea de cumparare a clientului, caci Valrhona este de doua sau chiar trei ori mai scumpa decat numarul doi, Cacao Barry.

Frisca naturala, unt gras de 82% si lapte integral de la Elle & Vire deoarece este marca aleasa de cei mai buni patiseri francezi. Daca e bun pentru ei, sigur e bun si pentru noi.

Cacao alcalina de 20-22% masa grasa de Zaan caci are un gust intens si ne-o recomanda tehnologi al caror cuvant il credem (gustul vag de ciocolata neagra din cozonacii nostri de la cacao se trage).

Piureuri de fructe de la Les Vergers Boiron deoarece de la ei putem lua mango fara pic de zahar adaugat si la calitate constanta oricand in timpului anului, pe cand la piata calitatea fructelor poate varia.

Oua proaspete, nu de la cutie caci preferam sa le pasteurizam noi, asa cum facem si acasa. Fructe delicioase de sezon de vis-a-vis din piata.

Zahar: ne-ati prins, punem zahar caci suntem cofetarie si altfel nu se poate (zaharul este responsabil de reactii chimice de care depinde textura, pufosenia preparatului si succesul lui in ultima instanta; simpla lui eliminare din reteta nu da rezultatele scontate de aceea nu va recomandam sa incercati experimentul acasa). Punem insa numai acolo unde trebuie si incercam mereu sa diminuam cantitatea. Pe piata exista inlocuitori de zahar; folosim cu masura si reticenta o parte dintre acestia deoarece nu stim inca cat de sanatosi sunt, fiind de prea putina vreme in uz. Testam mereu variante fara zahar adaugat si avem cateva variante chiar gustoase. Lucram limitat cu zahar alb, zahar brut si brut precum si cu zahar de cocos, stevia rebaudiana si xylitol.

Pentru produsele vegan sau raw-vegan folosim unt de cacao si seminte atent alese.

Cateva din produse necesita coloranti (de ex macarons); in aceste cazuri folosim coloranti naturali si artificiali dar incercam sa le limitam utilizarea.

Intreaba-ne oricand ai nevoie de mai multe informatii despre ingredientele folosite.

.

https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/03/DSC_5154.jpg
https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/03/DSC_7268-1.jpg

Cateva cuvinte despreDECORATIUNI

De ce nu ne place pasta de zahar

Cunoscuta pe alocuri in mod gresit drept martipan, pasta de zahar este realizata de obicei din zahar, amidon, glucoza, grasime vegetala, multe E-uri si alte cateva componente similare. Uneori are aroma de migdale, dar nici atunci nu este martipan (care este o pasta obtinut doar din migdale si zahar, la un pret mult superior desigur).  Pasta de zahar nu este un produs sanatos si nu incurajam consumul. Nu negam frumusetea unor decoruri in pasta de zahar insa in ceea ce ne priveste ne consideram cofetari nu decoratori; focusul nostru este gustul nu gasirea unor solutii ingineresti prin care cornul de unicorn sa ramana fix la 45 de grade inclinatie toata noaptea. In plus, tendintele internationale in cofetarie sunt de glasare si finisare a torturilor in moduri mai simple, naturale, rafinate si sanatoase.

Intelegem ca figurinele sunt adorate de cei mici si pentru ca noi preferam sa nu lucram cu pasta de zahar oferim ca alternativa jucariile de plastic, ce pot fi achizitionate de parinti pentru aproape toate productiile Disney si nu numai. Dublu avantaj – mai putin zahar in organism si o jucarie noua in colectia celui mic! O alta varianta este pictura pe o foaie de pasta de zahar de grosimea unei foi de hartie.