Aceasta lista este o initiativa personala ne-sponsorizata cu scopul de a-i sprijini pe cei care isi fac treaba bine. 

Produse bune, producatori faini

Ne intrebam unii pe altii de unde luam un cas bun si ridichi crocante, cine stie o ferma pe bune, fara practici necinstite, care din ce piata vinde oua proaspete. Ne atentionam in grupul nostru cand am luat teapa. Hai sa largim grupul. Primiti-ma in el si va dau la schimb parerea mea onesta despre produsele pe care le incerc acasa, in familie.

Daca ati mai intrat pe site-ul meu stiti deja ca mananc, gandesc, scriu, citesc mancare.  Ce este posibil sa nu stiti este ca la noi in casa nu se prea gaseste carne – my significant other este pesco-vegetarian cu foarte mici scapari (think jamon) iar eu am devenit flexitariana, adica am o dieta predominant vegetariana in care carnea apare doar in forme speciale (think duck confit sau KFC o data pe an). Prin urmare lista are un mare minus – nu cuprinde producatori de mezeluri, pui, porc, etc. Sorry not sorry 🙂

Si inca ceva. 100% organic – este ceva in care eu nu prea cred. O data pentru ca nu cred ca este posibil sa obtii asa ceva – cele mai multe culturi cresc sub cerul liber si poluat; apoi, imi da cu virgula cantitatea de produse bio vs teren bio vs productivitate scazuta. Nu imi ultimul rand, si culturile bio sunt ajutate cu input-uri (ingrasaminte, pesticide, etc) doar ca sunt bio si acestea. Nu stapanesc domeniul si de aceea am rezerve. 

 • Brutarie, bacanie

  Goodies
  • Brutaria Miez – cruffin cu crema catalana.

  • Pain Plaisir  – focaccia si painicile cu chorizo.

  • Chef Sosin – sosuri si mustaruri. Adoram mustarurile si le indesam in valiza de pe oriunde le gasim. Bollywood si Macho tears sunt excelente cu un burger vegan (Beyond Burgers rulz). Am mai mancat de la ei un chutney de caise fenomenal.

  • Camara din Totesti, Iasi – dulceata de flori de liliac cu anason stelat este incredibila. La fel si capsunele in sirop de mac salbatic.
  • Prisaca Barnova, Iasi – ghimbir proaspat stors in miere. A se dilua cu multa apa, altfel inteapa rau. E minunat!
  • NoMoMoo – foie gras vegan/ faux gras/  cruelty free foie gras din nuci de caju si condimente. Intr-adevar fin, matasos si onctuos ca the real thing si aproape la fel de bun. 
  • Camara cu merinde, Constanta – cea mai cea pasca raw-vegan ever. Si nu doar pasca e de incercat acolo.

  Din gradina ursului

  Vegs
  • Gradina Corbilor – momentan am mancat indirect de la ei. Urmeaza sa le fac o vizita si revin cu un raport.  
  Adresa

  Bucuresti, Romania