Despre noi

Despre noi siDESERTURILE

IN CARE CREDEM

Doua surori, doua puncte de vedere diferite mai mereu complementare, de multe ori si antagoniste. Armonia este regula, dar si conflictul e bun, caci este constructiv si de scurta durata; in definitiv doua surori inseamna o familie iar spiritul de familie se simte mai ales in modul in care sunt abordate deserturile, cuvintele cheie fiind grija, ingrediente de cea mai buna calitate si pasiune.

INGREDIENTE NATURALE & PREMIUM

De la cei mai buni producatori din lume

Lucram cu unt, frisca si lapte Elle & Vire, martipan autentic, fructe proaspete sau piureuri 100% Boiron, ciocolata si cacao Callebaut si Valrhona, pastai de vanilie Madagascar sau Bourbon si alte ingrediente de calitate. Da, punem si zahar, dar aceasta este baza cofetariei, nu? Punem insa mai putin decat cere reteta sau chiar deloc (mousse-urile de ciocolata nu au deloc zahar adaugat, la fel si multe din cele de fructe). Uneori folosim inlocuitori de zahar, insa suntem sceptici caci nu exista inca studii cu privire la efecte pe termen lung; testam retete care sa nu necesite zahar sau inlocuitori. Cateva din produse necesita coloranti; in aceste cazuri folosim coloranti naturali si artificiali dar incercam sa le limitam utilizarea. Intreaba-ne oricand ai nevoie de mai multe informatii despre ingredientele folosite.

https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/03/DSC_5154.jpg
https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/03/DSC_7268-1.jpg

Personaje, figurine, mutunachiNU PASTA DE ZAHAR

Nu E-uri si Disney.

Cunoscuta pe alocuri in mod gresit drept martipan, pasta de zahar este realizata de obicei din zahar, amidon, glucoza, grasime vegetala, multe E-uri si alte cateva componente similare. Nu este un produs sanatos si nu incurajam consumul. In plus, tendintele internationale in cofetarie sunt de glasare si finisare a torturilor in moduri mai simple, naturale, rafinate si apetisante.

Ceea ce vrem sa spunem este ca preferam sa nu lucram cu pasta de zahar. Alternativa propusa parintilor este ca acestia sa achizitioneze jucarii de plastic, avand astfel un dublu avantaj: mai putin zahar si o jucarie noua in colectia celui mic!

https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/03/DSC_7369.jpg

RETETE

INSPIRATIE & TESTE

Carti de bucate – cateva zeci, vechi si noi. Calatorii, lecturi, povesti. Degustari la marile cofetarii ale lumii. Concursuri interne si provocari colegiale in care fiecare isi pune in practica ideea, castiga o diploma si mandria de a-si vedea creatia in vitrina.

https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/03/DSC_2043.jpg

GET IN TOUCHDespre noi

https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/06/foto-adriana-pt-DOR-1024x896-300x300.jpg

Adriana

1/2 BISCUIT

‘Nu pot spune ca deserturile imi vorbesc, insa exista ceva, un spirit al ingredientelor si un curent, un valatuc de idei din calatorii, povesti, pofte si lecturi care se regasesc in tot ceea ce facem in laborator.’

https://biscuit.ro/wp-content/uploads/2018/06/45194_149170928442660_6850865_n-300x300.jpg

Roxana

1/2 BISCUIT

”Sunt doua aspecte care imi fac viata frumoasa la munca: faptul ca vad clientii revenind frecvent in magazin si zecile de retete care isi asteapta randul sa fie testate’