Select Page

Calatoriile Biscuitului

Uneori iau notite, fac prescurtari, scriu randuri furate la fata locului; alteori, ca in Laos cand drumul era lung, scriu fraze, fapte, emotii, senzatii. Arareori inregistrez voci, sunete, povesti. Dar mai apoi, acasa, totdeauna la rece, refac itinerarii, rememorez parcursuri, caut informatii, confirmari sau dimpotriva. Ce lasa in urma mana pe tastatura gasiti mai jos.

Vie, crama, vin 

Evadare in Dealu Mare

Cu ce te poate surprinde un weekend la doar o ora distanta de Bucuresti? Vrei vin si povesti? Domenii cochete tip chateau? Mancare delicioasa, de-a locului si sommelieri simpatici? Dealu Mare are toate acestea, plus manastiri de 500 de ani, muzeografi incantatori si conace impecabile.

Eating My Way Around The World

Italia - Limoncello

Australia - Pavlova

Nou

Pompei

Istorii pe paineUn proiect personal prin care împărtășesc lecturi și gânduri despre gastronomie căci, așa cum spunea Levy Strauss, mâncarea nu este doar combustibil sau plăcere, ci și good to think with fiind o oglinda a timpurilor si a oamenilor. Postarile au fist...

Introducere in istoria gustului

Prelegere  Introducere in istoria gustului Lector Adriana Sohodoleanu la Fundatia Calea Victoriei din 12.01.2021 Înainte de apariţia agriculturii şi domesticirea animalelor, gustul omului preistoric era determinat de dificultatea cu care îşi asigura grăsimile şi...

Doua zile in Harghita

HARGHITA Sau cand iti propui mult, faci putin, dar e ok si asa. Lunga dare de seama a unei calatorii de nici trei zile.  Drumul spre Harghita ar trebui sa opreasca intai la Sfantu Gheorghe si apoi la Feldioara.  Cu o seara inainte am facut traseul pe Google. La...

Popular

Bucatarie tiganeasca

Note de pe teren: Bucatarie tiganeasca  4 hands cu Alex Dumitru & Leontin Alexe @AnikaAs fi vrut ca acest text sa il scriu dupa lectura volumului "Bafta, devla si haram" al lui Mirel Banica, sub-intitulat “studii despre cultura si religia romilor” (Polirom, 2019)....

Crema frangipane

Crema de migdale pentru tarte Frangipane* Ingrediente 2 ouă mari 200g  unt moale 130 g zahar   150g  faina de migdale 100g faina alba de grau  optional 1/2 lgt praf de copt optional cardamom/ scortisoara Este o crema gatita care se potriveste bine tartelor cu fructe:...

Tur de crame dobrogene II

Winelover.ro Tour Crame dobrogene - Ziua 2 & 3 Crame propuse spre vizitare in cele trei zile Crama Delta Dunarii La Sapata, Somova Vinuri Macin, Crama Dobrogeana, Macin Crama Histria, Cogealac Domeniul Bogdan, Murfatlar Pestera Domeniul Vladoi, Siminoc Crama...