Despre mine

 

Sunt Adriana Sohodoleanu si Biscuitul meu s-a nascut in 2009, pe atunci ca un concept store gourmet pentru care importam ciocolata artizanala, ceaiuri oolong si dulceata de mimoze. Stabileam lista de aprovizionare deschizandu-mi dulapul de acasa la propriu, caci de cand am inceput sa calatoresc valizele imi sunt pline cu specialitati locale.

Din 2014 Biscuitul a fost pentru sase ani  cofetarie artizanala – mi-am zis sa nu fac lucrurile pe jumatate; talk the talk, walk the walk, as they say.

Undeva pe drum modul in care ma vedeam pe mine in relatie cu cofetaria s-a schimbat si am decis sa fac si altceva in afara productiei alimentare. Primul pas este finalizarea cursurilor doctorale; intrebarea de cercetare are legatura cu Noua Bucatarie Romaneasca din perspectiva sociologica. Sunt asadar intr-un an sabatic in care lucrez disciplinat sa imi finalizez teza de doctorat si in care sa identific moduri in care pot da inapoi comunitatii foodie ce stiu in domeniu. Investighez proiecte axate pe educatie caci viata cotidiana imi arata ca e inca multe nevoie, nu doar in domeniul gastronomic.

Ne vedem aici sau pe retelele sociale pentru notite despre carti de bucate, de istorie sau sociologie, dar si beletristica sau memorii. Despre calatorii, locuri, oameni si povestile lor. Degustari la marile cofetarii ale lumii. Discutii cu prieteni noi si gospodine cu experienta. Bloguri obscure sau bloguri pe val. Inspiratia e peste tot. Momentan blogul este in constructie, asa ca inchideti un ochi dar lasati un mesaj, M-as bucura sa va cunosc.